Alchemists - настолна игра

CGE00027

Нов продукт

Alchemists е евро тип настолна игра на дедукция с поставяне на работници. Играта е от първо английско издание на издателството Czech Games Edition от дизайнера Matúš Kotry. Тя е за от 2-4 играчи и отнема около 120 минути на игра.

В наличност

Внимание: Последни наличности!

74,80 лв.

-6.5%

80,00 лв. с вкл. данък

В Alchemists, двама до четирима приятели алхимици се състезават за да открият тайните на тяхното мистичното изкуство. Точки-престиж може да натрупвате по множество начини, но най-много престиж се печели с публикуване на теории – и по-точно правилни теории – и в това се корени основната тънкост.

Играта се играе в шест рунда. В началото на рунда, играчите избират техния ред на игра. Тези, които изберат да играят по-късно взимат повече награди.

Играчите обявяват всичките си действия чрез поставянето на кубчета на различни полета за действия, след което всяко поле за действие се изпълнява по ред. Играчите придобиват знание чрез смесването на съставки като жаби, мандрагори, скорпиони и пера и тестване на резултатите, използвайки приложение за смартфон (iOS, Android или Windows), което размесва и тегли на случаен принцип правилата на алхимията за всяка нова игра. И ако алхимиците се стремят към нещо дори по-специално, те винаги могат да закупят магически артефакти за да получат допълнително преимущество, като всяка игра има по 9 различни от тях и те не само са много могъщи, но също са и много скъпи. Но парите не означават нищо, когато академичната гордост е заложена на карта! Освен това дори самото притежанието на тези артефакти ще ви донесе допълнителна репутация в обществото на алхимиците. Играчите също могат да получат пари като продават отвари със съмнително качество на приключенци, но парите могат да бъдат само средства към определена цел. Алхимиците нямат нужда от богатства, все пак. Те искат престиж и уважение, а уважението обикновено се придобива с публикуването на теории.

По време на игра, репутациите на играчите ще варират нагоре и надолу. След шест хода и крайното изложение, репутацията ще се конвертира в точки. Точки също ще бъдат присъдени и за артефакти и стипендии. Тогава се разкриват тайните на алхимията и играчите отбелязват или губят точки в зависимост от това, дали теориите им са били правилни. Който има най-много точки в края на играта, печели.

Подходяща за възраст12+ години
Брой играчи2-4
Времетраене120 минути
МеханикиПоставяне на работници, Дедукция, Контрол над ръка от карти
ДизайнерMatúš Kotry
ЕзикАнглийски език
ТипБазова игра
ПроизводителCzech Games Edition

Напишете отзив

Alchemists - настолна игра

Alchemists - настолна игра

Alchemists е евро тип настолна игра на дедукция с поставяне на работници. Играта е от първо английско издание на издателството Czech Games Edition от дизайнера Matúš Kotry. Тя е за от 2-4 играчи и отнема около 120 минути на игра.

Свързанипродукти

Често купувани заедно продукти