7 Wonders Duel - настолна игра

7DU-MU02

Нов продукт

7 Wonders: Duel е игра с карти, специално разработена за двама играчи. Играта е с правила на английски език, издание на издателството Repos Production от дизайнерите Antoine Bauza и Bruno Cathala и отнема около 30 минути на игра.

Продуктът вече не е наличен тук

52,80 лв.

-4%

55,00 лв. с вкл. данък

7 Wonders: Duel е игра, разработена специално за двама играчи с продължителност 30 минути. Всеки играч е лидер на цивилизация и по време на играта строи сгради и чудеса, които заедно образуват "град". В играта е запазена основната механика играчите да придобиват карти в три отделни епохи, които предоставят ресурси, военно или научно развитие или карти с точки, за да може да развиете една цивилизация, изпълнена с чудеса.

Играчите не избират своите карти от специално приготвени тестета за всяка епоха, а ги взимат едновременно от специално наредена на масата пирамида по определена схема за съответната епоха. Подредбата на картите е различна за всяка от трите епохи като едни от катрите са с лице нагоре, а други надолу. Всеки играч може да вземе карта, само ако тя не е застъпена от други карти. Някои от картите позволяват бонус ходове, които ви предоставят възможността да вземете втора карта веднага. Както и в оригиналната игра всяка карта, която придобивате може да бъде построена, да се изхвърли за монети, или да се използва за изграждане на чудо.

Всеки играч започва с четири wonders карти (чудеса), като изграждането на чудо осигурява на собственика си специална способност. Играчът, който първи активира всичките си чудеса може да се възползва от бонусите на всяко от тях – като по този начин лишава своя опонент от възможността до построи повече от три от своите - все пак играта се казва "7 Wonders".

Играчите могат да закупят ресурси по всяко време от банката или могат да получат карти по време на самата игра, които да им осигурят средства за бъдещата сграда; когато придобивате ресурси, увеличавате разходите за тези конкретни ресурси за своя опонент. Всеки играч може да спечели 7 Wonders: Duel по един от трите начина:

  • Всеки път, когато придобивате военна карта, можете да придвижите военния маркер към столицата на опонента си, което ви дава бонус на определени позиции. Ако достигнете столицата на съперника си, вие печелите играта веднага.
  • По същия начин, ако придобиете всички шест от седемте различни научни символа, вие постигате научно надмощие и печелите играта незабавно.
  • Ако нито една от тези ситуации не се случи, тогава играчът с най-много точки в края на играта печели.

Тези различни механизми за победа са може би най-голямата промяна от предшественика на играта - класиката 7 Wonders.

Подходяща за възраст10+ години
Брой играчи2
Времетраене30 минути
МеханикиТеглене на карти, Събиране на комплекти от карти
ДизайнерAntoine Bauza, Bruno Cathala
ЕзикАнглийски език
ТипБазова игра
ПроизводителRepos Production

Напишете отзив

7 Wonders Duel - настолна игра

7 Wonders Duel - настолна игра

7 Wonders: Duel е игра с карти, специално разработена за двама играчи. Играта е с правила на английски език, издание на издателството Repos Production от дизайнерите Antoine Bauza и Bruno Cathala и отнема около 30 минути на игра.

Свързанипродукти