Quadropolis - настолна игра

DOW8501

Нов продукт

Quadropolis е семейна настолна игра на изграждане на градове. Играта е от първо английско издание от Март 2016-та година на издателството Days of Wonder от дизайнера François Gandon. Тя е за 2-4 играчи и отнема около 30-60 минути на игра.

В наличност

Внимание: Последни наличности!

79,90 лв.

-20.1%

100,00 лв. с вкл. данък

Quadropolis е едно от най-очакваните заглавия за първата четвъртина на 2016-та година. Играта се играе от 2-ма до 4-ма играчи и има около час продължителност на игра.
В Quadropolis всеки от играчите влиза в ролята на мениджър и строител на собствения си град, изграждайки административни сгради, заводи, пристанища, магазини, жилищни сгради и паркове.
Ключови механики в играта са tile placement – поставяне на плочки, които представляват различни сгради и set collection, като трябва всеки от участниците да събира различните видове сгради в различни конфигурации, за да му донесат повече точки за победа на края на играта – например заводите трябва да се строят до магазини и пристанища, за да ви носят точки, магазините трябва да имат поставено население върху тях – пазаруващи, жилищните сгради дават допълнителни точки за всеки допълнителен етаж, на който се издигат, а при пристанищата трябва да се изгради мрежа от тях в формата на възможно най-дълги ред и колона, за да се използват оптимално.
Механиката на придобиване на сградите за Вашия град е подобна на една от механиките на друга популярна игра – “Targi”, като има един общ запас от сгради за всички играчи във всеки от ходовете, като сграда може да бъде придобита, като се постави архитект (плочка със стрелка и с число, която се поставя встрани от борда с tile-овете) с число, което сътветства на сграда на толкова полета от него, колкото е числото (като в класическия вариант всеки от играчите разполага с по четири архитекта – по един с числата от 1 до 4, а в експертния вариант архитектите са общи за всички и има архитекти с определен ограничен брой от всяко от числата от 1 до 5). След като някой е взел плочка от определен ред, следващият играч след него не може да вземе плочка с архитект, който да сочи към същото поле. Числото на архитекта има значение също и за полето, на което може да построите сградата във Вашия град.
Освен точките, които дават в края на играта, жилищните сгради дават население, съставено от мийпъл фигурки за вашия град, заводите ви дават фигурки “енергия”, а пристанищата и двете. Тези фигурки се използват за захранването или заселването на сгради и за натрупване на купувачи в магазините.
Aко търсите лека евро игра, в която можете да изпитате удовлетворението да построите своя град от нула и да го заселите, “Quadropolis” е играта за Вас.
Играта разполага с два режима за игра – класически и експертен, като моята препоръка е след първите една – две игри да преминете към експертния режим, който не е значително по-труден от стандартния, но за сметка на това предоставя по-интересни възможности и допринася за значително по-вълнуващ геймплей.
В това издание на играта е включен мини-експанжън, който заменя някои от токените за паркове с детски площадки.
Подходяща за възраст8+ години
Брой играчи2-4
Времетраене30-60 минути
МеханикиСъбиране на комплекти, Разполагане на плочки
ДизайнерFrançois Gandon
ЕзикАнглийски език
ТипБазова игра
ПроизводителDays of Wonder

Напишете отзив

Quadropolis - настолна игра

Quadropolis - настолна игра

Quadropolis е семейна настолна игра на изграждане на градове. Играта е от първо английско издание от Март 2016-та година на издателството Days of Wonder от дизайнера François Gandon. Тя е за 2-4 играчи и отнема около 30-60 минути на игра.

Public Services добавя нови публични сгради към Вашия град в Quadropolis . Чрез тези нови сгради можете например да увеличите популацията в града чрез построяване на майчинско отделение в болницата, или да предпазите гражданите си с построяването на полицейска станция - каквото и да изберете, имайте предвид, че конкуренцията ще бъде жестока...
22,90 лв.

Свързанипродукти

Често купувани заедно продукти